Zoals u wellicht al heeft vernomen, heeft de superkern zaterdag 6 juni de (tijdelijke) btw-verlaging voor de horeca goedgekeurd.

T.e.m. 31 december 2020 zijn restaurant-en cateringdiensten bijgevolg onderworpen aan 6% btw (ipv 12%). Het tarief van 6% geldt eveneens voor het verschaffen van non-alcoholische dranken.

Het tarief van 21% blijft evenwel van toepassing voor het verschaffen van bieren met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 0,5 % vol. en andere dranken met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 1,2 % vol.

Ondanks het feit dat de aanpassing van het KB nog niet werd gepubliceerd heeft de Administratie verduidelijkt dat het tarief van 6% met ingang van vandaag (08/06/2020) mag worden toegepast. In dit verband verwijzen we naar de website van de Administratie: https://financien.belgium.be/nl/Actueel/tijdelijke-verlaging-van-btw-tarief-in-horeca

Ondernemingen die een witte kassa hebben moeten dan ook de nodige aanpassingen doen aan het systeem. Meer informatie over de manier waarop deze aanpassing dient te gebeuren vindt u hier: https://www.geregistreerdkassasysteem.be/nl/nieuws/aanpassing-btw-tarieven

Indien u hieromtrent bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen, telefonisch (089 32 95 40) of via mail (caroline.pesout@fineko.be)

Gerelateerde nieuwsartikels