Fineko feest in 2021!

Met opstart Fineko Family Office als kers op de taart.


2021 is een feestjaar: het kantoor in Leuven mocht in april 10 kaarsjes uitblazen, Hasselt heeft 15 jaar op de teller staan en het kantoor in Genk bestaat op 25 september 2021 exact 25 jaar. Dat is samen goed voor maar liefst 50 jaar Fineko.


Het jubileumjaar werd voorlopig met de rem op gevierd omwille van de coronamaatregelen, maar op 1 oktober gaat voor het eerst het dak eraf met een teambuilding en een spetterend avondfeest voor de werknemers. Later dit jaar volgt er nog een klantenseminarie met afsluitende netwerkdrink om ook u als klanten te betrekken in de festiviteiten. Op die manier wordt het een jaar om nooit te vergeten!

We blikken met trots terug op die afgelopen “50” jaar, waarin het kantoor is uitgegroeid van een klassiek accountantskantoor tot een multidisciplinair advieskantoor, waar naast accountants ook juristen, fiscalisten, bedrijfseconomen, financiële adviseurs en IT-specialisten werkzaam zijn.

Ven 05
De tijd dat accountants zich enkel moesten toeleggen op de cijfers van een onderneming ligt intussen al ver achter ons - Bart Vandeloo

Het takenpakket van ons als accountantskantoor is geëvolueerd in de richting van gespecialiseerd advies, waarbij we onze klanten volledig kunnen ontzorgen. Zo begeleiden we ondernemers en vrije beroepers ook bij overnames en herstructureringen, vastgoedtransacties, waarderingen van bedrijven en de opmaak van contracten.”

“We besteden ook al jaren aandacht aan de persoon achter de onderneming en aan zijn familie”, vertelt Pieter Van de Sijpe. “Naast de zakelijke zorgen krijgen we ook veel vragen over pensioen, vermogens- en successieplanning. Ga ik het financieel kunnen bolwerken als ik op pensioen ben? Wat is de meest interessante manier om vastgoed aan te kopen? Wie beheert mijn vermogen als ik dat niet meer kan? Wie erft er wat als ik er niet meer ben? Het zijn vragen die mensen, vandaag meer dan ooit in een post-corona tijdperk, bezig houden. Een logische stap voor ons als bedrijf om deze dienstverlening dan ook structureel te verankeren in onze werking.”

Vanaf september 2021 bundelen we deze dienstverlening onder de noemer ‘Fineko Family Office’.

Fineko aug21 013
Met onze Fineko Family Office willen we u proactief adviseren over uw zakelijk én privévermogen - Pieter Van de Sijpe
Fineko aug21 040 1

“Zo helpen we bijvoorbeeld bij de opmaak van een zorgvolmacht op maat van de ondernemer. Daarin maken we het verschil door duidelijke richtlijnen te geven over de toekomst en de continuïteit van hun onderneming.”

Naast een forse investering in IT investeren we ook in mensen. Met juriste Eline Ordies en voormalig private banker Jan Duchateau heeft het Fineko Family Office team de juiste mensen aan boord om advies op maat te kunnen geven vanuit verschillende invalshoeken.

“We kijken met heel veel tevredenheid terug naar het verleden, maar we kijken vooral met veel goesting naar de toekomst”, besluit Bart Vandeloo. “De opstart van Fineko Family Office laat zien dat wij onze nieuwe rol van accountants als multidisciplinaire adviseurs omarmen en met vertrouwen naar de toekomst kijken. Op naar de volgende 50 jaar!”

Fineko aug21 013

Pieter Van de Sijpe

Fiscaal jurist, vennoot
Fineko aug21 017

Jan Duchateau

Financieel adviseur
Fineko aug21 006

Eline Ordies

Jurist
Logo Fineko family Office print

Gerelateerde nieuwsartikels