Wettelijke verplichting: statutenwijziging voor 31/12/2023

Zijn de statuten van uw vennootschap/vereniging al aangepast aan het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen?

Bestaande vennootschappen en verenigingen moeten hun statuten aanpassen
uiterlijk voor 31 december 2023

Vragenlijst:

Om van start te gaan, vragen wij u enkel om deze korte vragenlijst in te vullen.

Wij regelen de rest, want Fineko ontzorgt.

1. Identificatie

Voor welke vennootschap/vereniging wenst u opdracht te geven aan Fineko om de statutenwijziging te begeleiden? 

2. Is uw voorwerp nog up-to-date?

Het voorwerp (voorheen: ‘doel’) van uw vennootschap bevat een omstandige omschrijving van uw activiteiten. De aanpassing van uw statuten vormt dé ideale gelegenheid om uw voorwerp te actualiseren aan uw huidige/toekomstige activiteiten. Bij twijfel, bezorg ons een korte omschrijving van uw huidige/toekomstige activiteiten. Probeer hierin zo volledig mogelijk te zijn. Wij passen, waar nodig, het voorwerp van uw vennootschap aan.

3. Wenst u nog andere wijzigingen aan te brengen?

De statutenwijziging kan gecombineerd worden met bvb. een kapitaalvermindering, verplaatsing van de zetel van de vennootschap, wijziging aandelenverdeling, wijzigingen op niveau van het bestuursorgaan, etc. U kan deze vraag ook onbeantwoord laten, onze ervaren juristen helpen u graag de juiste keuzes te maken.


4. Notariskeuze

Indien uw vennootschap de rechtsvorm aanneemt van een BV, NV of CV(BA) vereist elke statutenwijziging een notariële akte. Wij vernemen graag uw voorkeursnotaris. Fineko verzorgt vervolgens alle communicatie met de notaris. Indien u geen voorkeur heeft, mag u deze vraag onbeantwoord laten.


5. Contactgegevens

Wij gaan meteen aan de slag met de aan ons bezorgde info en overlopen deze graag met u tijdens een kort gesprek.

Bedankt voor uw antwoorden.

Onze ervaren medewerkers gaan hiermee onmiddellijk aan de slag, en koppelen zo snel mogelijk met u terug.

Juridisch en fiscaal advies, bedrijfseconomische diensten, financiële plannen, studies: Fineko levert maatwerk. We gaan een stuk verder dan de louter boekhoudkundige verwerking van uw bedrijfsgegevens.

Wil je meer weten over ons kantoor of over onze overige diensten? Neem dan zeker een kijkje op onze website: www.fineko.be