Structurering

Structurering January 01, 2023
Oprichting

Iedereen streeft naar eenvoud en transparantie. Soms is er echter meer structuur nodig om het juiste evenwicht te bereiken.

De afscherming van het ondernemingsrisico, de verhouding tussen bedrijfsleiders of de juiste financieringsstructuur vereisen soms een meer complexe structuur.

Wij tekenen deze structuur samen uit met de ondernemer, waarbij we trachten het steeds zo eenvoudig en transparant mogelijk te houden.

Managementvennootschap

De verloning van verschillende bedrijfsleiders binnen één vennootschap is vaak een hekel punt. De ene wilt graag een hoger loon, de andere een luxueuze wagen. Het is niet evident om hierin een evenwicht te vinden.

Ook fiscaal kan een management-vennootschap veel voordelen bieden.

De Fineko experten kijken graag mee of het voordelig kan zijn om een managementvennootschap op te richten zodat ieder zijn eigen pad kan bewandelen.

Patrimoniumvennootschap

De afscherming van het bedrijfspatrimonium (bijvoorbeeld vastgoed) van het ondernemingsrisico kan door oprichting van een patrimoniumvennootschap waarin het vastgoed wordt afgezonderd.

Ook naar een latere verkoop biedt een dubbele vennootschapsstructuur voordelen. Mogelijk is de koper enkel geïnteresseerd in het vastgoed of de exploitatie.

De Fineko experten bekijken samen met de ondernemer of een verkoop of een splitsing van de vennootschap de beste optie is.

Holdingvennootschap

De oprichting van een holdingvennootschap is nuttig bij een overname van een andere vennootschap of de verbetering van de financiële en fiscale structuur van een groep vennootschappen.

Ook in grensoverschrijdende situaties kan een (Belgische) holdingvennootschap nuttig zijn om dubbele belasting te vermijden.

Slotwoord

Bij het uittekenen van de juiste juridische, fiscale en financiële structuur van een groep vennootschappen, werken de experten van de juridisch-fiscale dienst en Corporate Finance samen om tot de meest optimale oplossing te komen.

Ons team

Bij Fineko kan u rekenen op kennis van zaken m.b.t. het overnameproces met alle valkuilen en opportuniteiten, een persoonlijke aanpak afgestemd op uw onderneming. Een bedrijf kopen of verkopen wilt u toch alleen tegen de beste voorwaarden en met kennis van alle risico’s? Kom gerust langs bij ons met uw vragen en wij helpen u graag verder.

Corp finance 036b
Als persoonlijke sparringspartner bekijken we samen uw plannen - Pieter Vaesen

Gerelateerde nieuwsartikels