Begeleiding bij financiering

Financiering January 01, 2023
Waardepaling8

Elke ondernemer komt ooit op een punt waarbij hij een volgende stap wenst te zetten en daarbij de nodige financiële middelen nodig heeft. Op dat ogenblik is het belangrijk om een inzicht te hebben in de haalbaarheid van de beoogde investering. Van zodra de haalbaarheid is aangetoond, kan er gekeken worden naar de verschillende financieringsmogelijkheden. De juiste begeleiding hierbij is noodzakelijk om het bos door de bomen te kunnen zien.

Haalbaarheidsstudie

Het fundament van een haalbaarheidsstudie is het financieel plan. In dit plan wordt er vertrokken vanuit de boekhouding en daaraan wordt de beoogde investering en financiering toegevoegd. Samen met de ondernemer zullen we naar de toekomst kijken en trachten deze zo goed mogelijk in te schatten. De hamvraag is of er voldoende vrije kasstromen gegenereerd worden om de financiering terug te betalen. Het plan kan daarna als leidraad gebruikt worden bij de bedrijfsvoering. Hieronder hebben we enkele voorbeeldvragen opgenomen.

Welke opbrengsten en kosten zal deze investering met zich meebrengen?

Welke efficiëntie winsten zijn er mogelijk?

Is er extra personeel nodig?

Financieringsmogelijkheden

Bij de opmaak van het financieel plan zal reeds nagedacht worden over de verschillende financieringsmogelijkheden. Dit kan gaan om een kredietaanvraag bij een financiële instelling, winwinlening, eigen inbreng,…. Waarbij getracht wordt de ideale financieringsmix te bekomen.

Kredietaanvraag

Corporate finance zal instaan voor de contacten met de financiële instellingen en bereidt reeds een eerste voorstel voor rekening houdend met de kredietmodaliteiten. Wij zullen optreden als tussenpersoon tussen bank en ondernemer en daarbij de belangen van de ondernemer centraal stellen dit met als doel de ondernemer maximaal te ontzorgen.

Ons team

Bij Fineko kan u rekenen op kennis van zaken m.b.t. het overnameproces met alle valkuilen en opportuniteiten, een persoonlijke aanpak afgestemd op uw onderneming. Een bedrijf kopen of verkopen wilt u toch alleen tegen de beste voorwaarden en met kennis van alle risico’s? Kom gerust langs bij ons met uw vragen en wij helpen u graag verder.

Corp finance 071b
Wanneer willekeurige cijfers, een persoonlijk plan worden - Jan Duchateau

Gerelateerde nieuwsartikels