G1 37

KMO Groeisubsidie

Bent u van plan een nieuwe strategie voor uw bedrijf uit te rollen ? Gaat u nieuwe producten lanceren of nieuwe markten verkennen ? Dan kan u misschien gebruik maken van de KMO-groeisubsidie. Ook hierbij kunnen we u helpen.

Waarvoor dient de KMO-groeisubsidie?

De kmo-groeisubsidie is een subsidie-instrument waarmee de Vlaamse overheid kmo’s in Vlaanderen ondersteunt bij het realiseren van hun eigen groeitraject.

Ben je van plan om met jouw bedrijf een nieuwe strategie uit te rollen? Ga je nieuwe producten lanceren of ga je nieuwe markten verkennen? Dan is de kmo-groeisubsidie misschien iets voor jou.

Met de kmo-groeisubsidie subsidieert de Vlaamse overheid immers de strategische kennis die je nodig hebt om van dergelijke heroriënteringen een succes te maken. De wijze waarop je de kennis in huis haalt kies je zelf. Je kan ervoor kiezen om samen te werken met een strategische consultant of je kan iemand aanwerven. Ook een combinatie van beide is mogelijk.


Op welke subsidies hebt u recht bij de KMO-groeisubsidie?

Aanwerving

25.000 euro

Externe dienstverleners

25.000 euro

Groei door transformatie, innovatie en/of internationalisering


Op zoek naar praktisch en to-the-point ondernemersadvies?

Reken op de expertise van Fineko en KOBUS en grijp uw kmo-groeisubsidie

 • Wilt u uw onderneming schokbestendiger maken tegen onverwachte crisismomenten?
 • Wenst u als ondernemer in te zetten op duurzame groei en innovatie?
 • Bent u hiervoor op zoek naar gedegen expertise, met oog voor pragmatische tips?
 • En wilt u maximaal profiteren van een financieel duwtje in de rug via Vlaamse subsidies?

'In de huidige crisisperiode zien heel wat ondernemers klanten verdwijnen en afzetmarkten wijzigen. Deze ingrijpende wijzigingen hebben een zware impact op de interne organisatiestructuur en het aanbod van producten en diensten. Daarom kijken vele bedrijven naar nieuwe markten via nieuwe afzetkanalen. Wendbaarheid, veerkracht, innovatie en creativiteit zijn hierbij sleutelwoorden.

Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (Vlaio) biedt kmo’s een groeipremie aan bij de realisatie van hun groeitraject. U krijgt een duwtje in de rug als u externe strategische kennis aan boord haalt (via advies of nieuwe aanwervingen, of een combinatie van beide) om van uw heroriëntering een succesverhaal te maken.


Ondersteuning door Fineko en KOBUS vanaf indiening subsidieaanvraag

Wilt u een groeitraject opstarten om uw onderneming klaar te stomen voor de toekomst? Vergeet dan niet om een subsidieaanvraag in te dienen bij Vlaio. In deze aanvraag verduidelijkt u waarom u de aanvraag indient, samen met het te bereiken einddoel, plan van aanpak en modaliteiten. Uw aanvraag wordt door Vlaio beoordeeld op basis van de volgende criteria: visie op economische groei, kantelmoment, onderbouwde aanpak en de noodzaak aan strategische kennis.

In deze fase bieden Fineko en KOBUS u gratis en vrijblijvende ondersteuning aan, via het principe ‘no cure no pay’. Op die manier weet u in financieel opzicht precies waar u aan toe bent.

Krijgt u groen licht om een groeiopdracht uit te voeren? Ook dan kunt u op onze expertise rekenen voor strategische ontwikkeling, het uittekenen van businessplannen en/of de uitvoering en implementatie van een nieuwe strategie. Via de kmo-groeisubsidie geniet u 50% financiering op de kostprijs van uw project.


Hoe helpen wij u concreet?

Samen starten we met een kwantitatieve top-downdoorlichting, waarbij we uw uitdagingen en prioriteiten duidelijk definiëren door de volgende vragen te beantwoorden:

 • Is uw organisatie met de juiste prioriteiten en kernactiviteiten bezig?
 • Zet uw onderneming haar schaarse middelen efficiënt in?
 • Maakt u gebruik van de juiste structuur en organisatie?

Op basis van het risicoprofiel werken we een advies uit, op maat van uw bedrijf. Dankzij nieuwe managementinzichten en best practices uit het veld stellen we u een unieke, pragmatische oplossing voor, gekoppeld aan jarenlange ervaring en expertise.

Dit blijft niet beperkt tot advies. U krijgt ook ontzorging en nazorg achteraf, met voldoende begeleiding die bij de implementatie van een advies hoort: projectmanagement, coaching, sparring partner en begeleiding bij groei.

Fineko en KOBUS: samen meer dan 40 jaar ervaring in ondernemersadvies

Fineko begeleidt al meer dan 20 jaar ondernemers op het vlak van accountancy, fiscaliteit en juridische regelgeving. Maar ondernemingen en bedrijven groeien, evolueren en innoveren. Tijdens dit groeipad worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en opportuniteiten en hebben ze vragen over structuur, organisatie, technologie en financiële onderbouw.

Fineko wil mee groeien met ondernemers die innovatie hoog in het vaandel dragen en hen helder advies geven met een nieuw aanbod, zoals onder andere:

 • het uitwerken en realiseren van businessplannen
 • het uittekenen van een strategische visie
 • het opzetten en uitrollen van een performante productieplanning
 • het ontwikkelen van een goede management- en aandeelhoudersstructuur
 • het efficiënt inzetten van IT en personeel

Dit doen we in samenwerking met KOBUS, een advieskantoor dat bijna 20 jaar professioneel managementadvies combineert met crisismanagement.

Een heldere businesscase als succesfactor voor uw heroriënteringsproject

Als ondernemer hoeven we u niet uit te leggen dat een vernieuwend businessidee of heroriënteringsproject een stevig fundament nodig heeft. Wat zijn de kosten en baten? Is er een afzetmarkt? Wie zijn uw concurrenten? Hoeveel kunt u verkopen?

Deze en andere vragen moet u beantwoorden in een weldoordachte businesscase. Op een bierviltje of op een A4, dat maakt niet uit. Maar wel met verstand van zaken. En hieraan dragen wij vanuit Fineko en KOBUS graag ons steentje bij!


Gaan we samen voor groei?

Wenst u meer informatie over de voorwaarden van de Vlaamse kmo-groeisubsidie en
de voordelen van dit project? Maakt u graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek?
Contacteer ons dan op volgend mailadres info@fineko.be

H1 21

De Fineko aanpak

Wij blijven vasthouden aan een persoonlijke aanpak, waarbij uw dossierverantwoordelijke uw centraal aanspreekpunt blijft.

Denkt u in aanmerking te komen voor de KMO groeisubsidie, bespreek het zeker met uw dossierverantwoordelijke. We helpen u graag op weg.